Kvinnan får inte rätt uppskattning..

Nu under julledigheten har jag funderat över en sak. Att dagens kvinna absolut inte kommer upp i hennes rätt värde. Man måste komma ihåg att det här är helt mina egna tankar och åsikter. Men jag tänker att om exempelvis en kvinna lever ihop med en man som är en mansgris, det vill säga att han aldrig hjälper till hemma, han hjälper inte till med barnen, han väntar sig full service från sin kvinna samt uppskattning för det han utför. Samhället i stort (baserat på viss egen erfarenhet) tycker då att kvinnan får skylla sig själv då hon skämmer bort mannen. Om man i andra ändan är den som ställer kraven och kräver av mannen att vara jämlik så skriker höga röster att man är en bitch eller att man inte har förståelse för att mannen är trött när han har jobbat. Ja ha, han har jobbat. Förlåt. Jag ska genast skärpa mig och inte kräva så mycket, eller. Nej. Det är bevisat läste jag i en artikel att gå hemma och sköta hushållet och barnen är förenat med större stress och trötthet än den som får gå till sitt jobb.

Nej jag är inte en feminist som tar upp någon slags kamp. Nej jag vill påminna om att man ska ha en jämn balans mellan manligt och kvinnligt. Energier gör mycket. Stanna upp och se hur vår värld ser ut. Krig, svält, flykt, våldtäkter, terror, naturkatastrofer, nedskräpning, jag kan fortsätta länge än. Men jag vill att den enskilda individen tar sig tid att fundera över sitt eget beteende. Det är det enda som behövs. Se över sig själv och sitt eget. Om alla människor gör det blir jobbet inte stort. Man kan inte förändra världen men man kan förändra sig själv.

”Jorden är rund och den plats som kan synas som slutet kan vara början”

Ivy Barker Priest (1905-1975)

15 svar på ”Kvinnan får inte rätt uppskattning..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *