Lycka är ett val..

Jag läste något som var så intressant. Alltså att lycka är ett val. Om man tänker på det en liten stund, visst ligger det mycket i det. Om man är medveten om att man är här på jorden av den anledningen, att njuta av livet och känna sig lycklig. Hur blir man det då? Ja den frågan finns det nog lika många svar som det finns människor. Var och en har sin egna tanke kring den frågan. Men en röd tråd i det hela är nog att vad kan jag göra för någon annan. Det kan vara sina barn, sin granne eller en förälder. Just det att man känner sig nöjd när man har gjort något bättre för någon annan. Det kan även handla om djur eller växter. Har man en krukväxt som börjat se väldigt ledsen ut, visst känns det bättre när den fått ny jord och en större kruka. Eller om man bromsar in bilen för rådjuret med sitt kid som passerar över vägen in i skogen. Lycka är ett val. Jag kan välja hur jag agerar gentemot andra. Hur jag beter mig runt djur. Eller att respektera allt växtligt levande, som just levande. Man bryter inte grenar från ett friskt träd. Man kastar inte skräp i naturen. Röja ner all växtlighet ger konsekvenser på vår allas miljö. Är det enbart okunskap eller är det kombinerat med nonchalans? Vår planet lider, djuren lider, vi lider, vattnet är nedsmutsat, regnskog skövlas.. ska jag fortsätta. Jag blir lite ledsen. När det är så enkelt att gå till sig själv, bara det, så enkelt. Om alla tog ansvar. Vi kan förändra mycket, tillsammans är vi starka.

”Livet är inte en ljusstump för mig. Det är som en härligt lysande fackla, som jag fått fatt i för en liten stund och jag vill få den att brinna så klart som möjligt innan jag räcker över den till framtida generationer.”

George Bernard Shaw (1856-1950)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *