Idag ska jag berätta lite om mig..

Flickan drar ner mössan längre över öronen. Vinden isar på kinderna. Stegen är tunga och flickan är likgiltig i känslorna. Husen runt omkring ser ombonade ut, värmen i från familjerna känns liksom ända ut. Men flickan fryser, lika som hennes känslor. Hon känner sig inte älskad, hon känner sig inte önskad. Vuxenvärlden har misslyckats att ge flickan den ombonade värme som ett barn behöver för att utvecklas. I stället känner hon sig trött, ångesten kommer krypande mer och mer för varje steg som hon närmar sig hemmet. Vad är det för sinnesstämning i hemmet idag? Flickan vet att hon ska göra sig osynlig, ja i alla fall så osynlig som det går för att slippa konsekvenser. Smyga sig in, ta av sig skor och ytterkläder och smyga upp till sitt rum. Stänga dörren. Hungern sliter i kroppen och hon har ont i magen men flickan vet att mat får hon inte. Kommentarer som -”Skyll dig själv om du inte åt skolmaten”. Flickan vet allt för väl att hon kommer att få titta på när hennes bröder får mat medans hon får gå hungrig därifrån. Gå in i köket och ta någon smörgås när de andra lämnat köket vet hon av erfarenhet att det kan göra ont. Både fysiskt och psykiskt. För hon har testat det någon gång men fått lära sig att de räknar smörgåsarna och man kan få sitta i timslånga förhör om man råkat ta någonting. Utegångsförbud eller någon annan bestraffning var en vardag och i ren överlevnadsstrategi har flickan lärt sig att tiga. Lärt sig att inte ställa frågor. Lärt sig att somna hungrig. Allting för att sedan få höra vad mager hon är, att hon inte kommer att hitta en livspartner och att det inte faller någon skugga av henne på grund av hennes magra kropp, att hon är ful. Flickan har fått lära sig att vuxna sviker och att man får klara sig själv på bästa sätt ett barn kan uppbåda.

Men här står hon idag. Vuxen. Med en egen familj. Det gick bra med henne trots allt. Det betyder inte att det inte har ett pris och att kampen är evig. Det betyder att hon klarade sig. Det betyder också att den nu vuxna flickan vet att hennes historia inte är unik. Många kämpar idag. Världen är trasig. Men det finns hopp. För att vi finns. Vi som har upplevt liknande saker och att vi kan berätta vår historia för varandra som tröst och som healing. Vi finns för varandra, dom som vill. Man kan dra varandra framåt i sin kamp och i sin läkning. Tillsammans blir vi starkare. Tillsammans kan vi vända på allt det mörka istället se ljuset. Med början att se de små sakerna. Man har mycket att leva för. Vi lever i en fantastisk värld. Om man ser det vackra med moder jord. Glöm alla krig. Glöm all misshandel. Glöm orättvisor. Bara för en stund, bara för att kunna höra fåglarna eller känna värmen i ansiktet av solen. Bara för att kunna känna strukturen på trädstammen eller bada i en sjö. Klappa ett djur. Det finns så mycket vackert att leva för och tillsammans kan vi hjälpa varandra att se det. Jag är helt övertygad om att vi har vår historia så att vi kan berätta den. Ingenting händer av en slump utan är din läxa, din erfarenhet för att man ska ta det med sig i livet och det är själens utbildning. Jag har gått så många kurser, så många timmar i samtal bara för att jag har så många sår, så tung ryggsäck. Men jag har börjat läka.

53 svar på ”Idag ska jag berätta lite om mig..”

 1. hello!,I really like your writing so a lot! share we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL? I need an expert in this house to unravel my problem. May be that is you! Taking a look ahead to see you.

 2. I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

 3. Have you ever thought about writing an e-book or guest authoring on other sites?
  I have a blog centered on the same information you discuss and
  would love to have you share some stories/information. I know my
  audience would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 4. Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere,
  when i read this piece of writing i thought i could also create comment due to this sensible piece of writing.

 5. Thanks on your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great author. I will ensure that I bookmark your blog and will come back down the road. I want to encourage you to ultimately continue your great work, have a nice holiday weekend!

 6. Simply want to say your article is as astonishing.
  The clarity in your post is simply excellent and i could assume you’re an expert on this subject.

  Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.

  Thanks a million and please keep up the enjoyable work.

 7. Thank you for another great post. The place else could anybody get that type of information in such an ideal means of writing? I have a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.

 8. Hi superb blog! Does running a blog such as this require a massive amount work?
  I have very little expertise in programming but I was hoping to start my own blog
  in the near future. Anyway, should you have any ideas or techniques for new blog
  owners please share. I understand this is off topic nevertheless I just needed to
  ask. Kudos!

 9. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was wondering what all is required to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 certain. Any tips or advice would be greatly appreciated. Cheers

 10. You definitely made your point.
  assignment writing service [url=https://essayservicehelp.com/]best research paper writing service[/url] cheapest essay writing service uk

 11. Thanks for a marvelous posting! I actually enjoyed reading it,
  you can be a great author. I will make certain to bookmark your
  blog and may come back down the road. I want to encourage you continue your great writing, have a nice evening!

  powered by GoToTop.ee
  https://ru.gototop.ee/

 12. hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical points using this site, since I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will often affect your placement in google and could damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon.

 13. Thanks for every other great post. Where else may just anybody get that kind of info in such a perfect manner of writing? I’ve a presentation next week, and I am at the search for such info.

 14. Greetings I am so delighted I found your website, I really found you by mistake,
  while I was browsing on Digg for something else, Anyways I am
  here now and would just like to say thanks for a fantastic post
  and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to go
  through it all at the moment but I have book-marked it and
  also included your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read more, Please do keep up the fantastic b.

 15. Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I am going to return once again since I book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *