Att vara mamma.

Idag har jag haft min yngsta dotter hemma från skolan. Hela dagen blir lite upp och ner vänd. Men det är mysigt att ta en vilodag tillsammans med sina barn. Dagen fick mig att börja fundera över vad en modersroll står för. I och med att jag tala lite om frihet i går så skapades den tanken om vad allting ställs on hold när ens barn blir sjuk. Ens rutiner som man jobbat upp vänds lite upp och ner. Som att skriva. Både bloggen och romanen får vänta lite. Vad handlar en föräldraroll om? Jag ser det som det viktigaste jobbet man kommer att göra i sitt liv. Att vägleda sina barn in i vuxenvärlden med allt som det innebär och där ska de kunna stå på egna ben. Men samtidigt måste man alltid hålla i minnet att de är egna fria individer och ska utvecklas till sig själva och inte små mini me.  Man får inte påverka deras livsval utan bara vägleda så att de kan fungera i det samhälle som vi lever i, under de premisser som finns. Det är en svår vågskål och ett enormt ansvar. Det är ett helt annat liv. Jag har fyra barn.. :-).

Det med uppfostran och tankar kring det kommer att fortsätta att komma i bloggen.

 

Idag ska jag väga min vågskål mellan barnens behov och mina egna behov. Jag vill skriva. Varenda dag, varenda vaken minut nästan tänker jag på att skriva.  Det är mitt liv och min passion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *