Stå i kö för en kopp kaffe..

Jag är lite nyfiken på vad den överskriften skapar för tanke hos var och en. För mig kommer ordet livskvalitet upp. Alltså låt mig förklara. När man är på stan och blir sugen på en kaffe. Det finns så många fina ställen som man kan fika på. Men för mig är det ställen som exempelvis Starbuck. Där står man i kö för att få köpa sin kopp med kaffe som man sedan tar i handen och går vidare i livet. Det är livskvalitet. Eller att sitta på något av alla dessa söta caféer i södra Europa och bara studera livets puls. Vad tänker människor på? Som det förälskade paret som sitter och viskar och fnissar bredvid mig. Är det deras första date eller???Eller den gamla tanten som går där med sin hund, vad tänker hon på. Hur har hennes liv varit. En gammal man som ser så ensam ut. Är han det? I den sprillans nya Mercedesen sitter en medelålders man,  hur ser hans liv ut? Är han lycklig?

Tänk vad många liv, så många historier som man kan få över en kopp kaffe.

 

”Sann lycka grundar sig  på de andliga egenskaperna kärlek och medkänsla, tålamod, tolerans, försonlighet, ödmjukhet och så vidare. Det är dessa som skänker lycka både åt oss själva och åt andra.”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *