Hösten kommer…

Hej alla..

Finns det någon mer än jag som älskar att lyssna på podd här inne. När kylan börjar att göra sig påmind så börjar även de kroppsliga bekymren göra sig mer påminda. Det är i den här stunden som man börjar att gruva sig för vintern. För helt plötsligt minns man hur det var förra året, alla symtom kommer krypande. Fibromyalgi är en sådan knepig sjukdom där symtomen skiftar hela tiden. Samt att det skiljer sig mycket även mellan patient till patient. Jag har fibromyalgi. Just nu sitter det i min nacke och ut i axlarna vilket gör att jag går och sover till och med med en halsduk, för värmen känns lindrande. Jag måste lägga mig ner ett par gånger under min dag för att vila just nacken.

Idag är en sådan dag som man lär luta sig tillbaka och bara studera. Jag väntar på ett namn från en av min karaktärer i ett av mina projekt. En pojke. Just det en pojke, inte en man och inte en herre. I ett av mina projekt som jag har i huvudet har han dykt upp, jag väntar villigt på att han ska presentera sig. I mina  projekt är namnen av en väsentlig betydelse. Som en ny vän som presenterar sig. Det låter kanske lite konstigt för de som inte har en sådan fantasi som jag har och trivs bäst i sitt eget huvud. Dagar när jag är ensam i den fysiska världen så känner jag mig ändå aldrig ensam. Jag har alltid vänner att umgås med även om de är i min fantasi. Det är därför jag bara älskar att skriva, där kan man leva ut sin fantasi och det är helt okej. En fiktiv berättelse kan man sväva och fantisera hur man vill det blir liksom aldrig fel.

Även djuren har en stor plats i mitt liv. Har man bara tid att stanna upp, stanna alla tankar  i huvudet och helt avstå från vardagens stress så har både djuren och naturen mycket att berätta. Man kan hämta mycket kraft där. Jag brukar lägga mig på rygg på golvet och alla mina tre chihuahuor kommer och klättrar på mig. De är alltid glada att se mig. Även naturen. Prova sätter er i en skog en halvtimme och koncentrera er bara på att lyssna till alla ljud där. Det finns oändligt med historier i naturen. Bara man lyssnar. Om man ägnar mer tid till att respektera djur och natur så kommer automatiskt miljön att tjäna på det. Handen på hjärtat vänner visst överkonsumerar vi extremt utan att tänka på det. Är det någon mer än jag här som mår riktigt dåligt av all plast som flyter i våra världshav. Hur tänkte du där? Om jag bara kastar från mig och går finns det inte? Som om jag eldar upp mina räkningar slipper jag att betala dem? Konsekvensen finns där även om man inte ser det för stunden.  Det enda man egentligen behöver anser jag till en början är att alla individer tar ansvar över sig själv. Gör rätt för sig. Vi kommer komma väldigt långt på gemensamma krafttag om sig själv. Jag försöka tänka om det verkligen är ett måste när jag får mina infall. Visst är inte heller jag perfekt. Jag är också impulsiv men jag försöker att börja att tänka en extra gång. Ni får gärna lämna åsikter om vad ni tycker och vad ni specifikt gör för att ansvara för er del. Jag skulle verkligen vilja höra. Jag älskar att lära mig saker av andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *