Åter gryr dagen

God morgon.

Igår när barnen kommit från skolan åkte vi till Leos lekland för att de skulle få springa av sig. Det är alltid roligt att sitta där med sin kaffekopp och barnen kan roa sig själva. Samtidigt så jobbar min ”författarhjärna” genom att studera människor, relationer och lyssna efter citat eller andra små meningar som jag kan använda mig av i min beskrivning av karaktär eller om man får iden till en helt ny bok till och med. Ibland behövs det bara en kommentar som sätter sig och så börjar min hjärna att leva sitt eget liv. Jag har alltid varit ett sådant barn som trivs bäst i sitt huvud. När jag var liten kunde jag ofta sitta vid sidan om och bara studera de andra som lekte. Jag har alltid haft en rikt inre liv, något jag tror är viktigt om man ska kunna skriva på ett sådant sätt som tilltalar den som läser. Då när jag är i mina moments så är jag aldrig ensam. Det finns alltid någon omkring mig. Så verkliga blir karaktärerna. Man skapar en relation med dem. Som en låtsasvän fast på riktigt :-). Allting träder fram som en tydlig vision, som bilder med hårfärg, klädstil, ålder, intressen, personlighet mm. De har till och med egna röster. Med dessa karaktärer kan jag umgås med i dagar och känner mig aldrig någonsin ensam. I min värld är det alltid fred. Aldrig fula eller taskiga kommentarer. Man känner ödmjukhet och respekt. Visst är jag den som sitter där och iakttar, kanske i dagar men de finns alltid där. Dom som är mina vänner.

Om vi ska vara lite seriösa nu så är det så att jag älskar att skriva. Jag håller just nu på med lite projekt i mitt huvud som en dag ska bli verklighet. I min vardag i dag så är jag sjukskriven på grund av utmattning. Ni som har varit där vet att hjärnan inte alltid är på topp. Vill den överhuvudtaget arbeta med dig en dag så är det väldigt korta stunder innan man tappar allt. Jag kan bokstavligen somna sittande trots att vi har främmande eller att jag försöker göra något kreativt.  Hur som helst är jag en väldigt driven person och har svårt att acceptera att inte kunna styra själv, inte kunna bestämma över min dag utan det gör kroppen åt mig. Tycker den att det är dags då stänger den av. Det var den dagen det…….. Nya tag i morgon.

I en perfekt värd finns det ingen stress. I en perfekt värld går inte människor på knäna under den tyngd som samhället har idag. I en perfekt värld styr inte pengar eller makt. I en perfekt värld känner vi alla respekt inför varandra. I en perfekt värld finns inga ras eller könsskillnader. Det finns inga skillnader mellan något levande. Djur, natur och människan i harmoni….. i en perfekt värld.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *