Förmågan att se det vackra

I mitt land där jag bor är det vinter nu. Hela landet är täckt med snö mer eller mindre. Vad jag tänker på i dag är att kunna se det vackra i vardagen precis som det är. Jag är inte någon fan av snö och kyla egentligen. Men i och med att jag måste kunna leva i nuet, ta dagen precis som den är för att jag i alla fall inte kan ändra på det, så då får jag helt enkelt träna mig själv på att se det vackra i den dag som jag befinner mig i. För mitt liv är just nu. Min verklighet är just nu. Och jag är född i ett land med fyra årstider. Även om jag tycker mest om sommaren så finns det en charm i alla årstider. Nu är mitt land täckt av ett vitt täcke. Under täcket sover naturen som bara väntar på att få blomma igen till våren. Visst finns det någonting vackert i det? Moder Jord i sin vinterskrud är vackert vit. Trädens grenar hänger tunga av vit snö. Frosten skapar mönster på vad den än får fäste på . Det skulle kunna vara som att vandra i månader på ett vernissage helt gratis. Som att få skåda de vackraste tavlorna, gjorda av den mest fantastiske konstnären, Moder Jord. Ett levande galleri. Det gäller bara att klä på sig mycket kläder. Livet känns alltid lättare när man skapar skönhet. Mitt jobb blir att se det. Vart jag än går. Det finns där i mina tankar. Ta ett djupt andetag och öppna ögonen för att se det som hela tiden funnits för min skull. Lika väl som för alla andras skull. Är vi för stressade idag för att ge oss den tiden att se? Är det därför mänskligheten finns här? För att vi ska stressa sönder våra kroppar och våra själar? Jag tror inte det. Jag tror vi finns för att kunna njuta av varje dag. Att vi ska kunna glädjas åt den skönhet som erbjuds oss i varje ögonblick. Om man så bara gör det för en liten stund kommer man att känna att livet får en annan mening. Lev livet, se det vackra, ta in skönheten. Det är du värd.

”En kyss är ett vackert knep som naturen skapat för att hejda talet när ord blir överflödiga.” /Ingrid Bergman (1915-1985)

15 svar på ”Förmågan att se det vackra”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *