Djur, dagens lärare..

Hur många människor ser djuren som lärare? Jag har läst att djuren finns här på jorden för att lära oss om kärlek, tillit och för att vi ska stressa ner. Vilka har tid att stanna upp för att se det? Jag har själv både hund, katt och kakaduor. Alla djur har sin egenhet. Alla djuren lär mig något. Det är intressant att ta sig tid att förstå sina djur. De har ett språk. De kommunicerar med oss. Min maine coon till exempel. Hon kommer alltid när jag ska meditera. Hon lägger alltid sitt huvud mot min kind. Som om hon känner vad som händer. Hon är med och förstärker den andliga kontakten under meditationen. Vad känner jag då? Jo det ska jag berätta. Jag känner att hon måste leva minst till hon blir ett hundra år. För vi är tight. Jag vill inte tänka på ett liv utan henne. Hon blir av naturliga kärl inte lika gammal som jag. Sedan har vi en av mina chihuahuor, hon ser in i min själ. Hon kan verkligen studera mig, krypa in i djupet av mig. Det ser man. Hon liksom läser mig. Kakaduorna är också personliga. Jag har tre. De har helt olika egenskaper. Det är intressant. Mitt råd är att låt djuren vägleda er. De är inte födda onda. De är lojala, kärleksfulla och förlåtande. Precis så som vi människor bör vara.

”Med tanke på människor kärlek till sanning, rättvisa, fred och frihet är det fullt möjligt att skapa en bättre och mer kärleksfull värld. Förmågan finns.”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *