Drömmar, hur viktiga är de??

Nu är jag inne i en drömperiod. Det som slår mig är hur mycket man ska analysera dem. Ska man analysera i detalj? Jag är övertygad, som i allting annat som har med andlighet att göra, att man ska titta på sina drömmar. De kan vara förutsägelser eller saker som man måste arbeta med. Har man varit med om saker som har känts svårt så jobbar hjärnan och kroppen med det under natten. Tankar måste sorteras. Sår måste läkas. Men hur mycket i detalj ska man titta? Jag tror att man kan lära sig att känna det. Drömmar skapar känslor, känslor skapar intryck, där ska man nog söka sina svar. Ibland ska man nog studera noga i detalj medans andra drömmar ska man se huvudbudskapet. Tipset är i alla fall att föra någon slags drömdagbok när man är inne i sina drömperioder. Där kan man enkelt hitta mönster och därav skapa sig en uppfattning av vad som gäller.

Vad jag vill säga som återkopplar till rubriken är, ja jag tror att drömmar är viktiga. Både de drömmar som utgör våra önskningar och de drömmar som man har när man sover som gör att kropp och sinne läker och gör sig redo för nästa steg.

”Man kan likna sinnets natur vid vatten i en sjö. När vattnet rörs upp av en storm gör dyn från sjöbotten att det ser grumligt och oklart ut. Men vattnet i sin natur är inte smutsigt. När stormen har bedarrat sjunker dyn till botten och vattnet blir återigen klart. Så även om vi normalt utgår från att sinnet eller medvetandet är en självständig och oföränderlig enhet ser man vid en närmare betraktan att det består av ett helt spektrum av händelser och upplevelser”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *