När familjer skapar oreda…

Det finns så många dysfunktionella familjer i vår värld. Vad kan var och en göra för att hjälpa till? Vad gör vi med alla barn som far illa? Vår värld blöder, vi måste hitta vår medmänsklighet och hitta ett sätt att komma på rätt väg igen. Det är ohållbart att vi fortsätter med våra ögonbindlar. Jag törs nästan lova att det finns någon nära till alla som kommer att läsa detta som far illa på något sätt. Om det så är för alkoholism, missbruk, våld eller bara försummelse. Stopp. Tänk efter. Vad gör vi? Om alla människor kan göra lite så kommer vi komma långt. Bara att finnas där. Hjälpa någon i nöd. Skänka lite pengar. Eller öppna sitt hem. Det är fritt val men vi måste släppa våra ögonbindlar till marken och börja se klart. Det är kaos.

En poäng som jag skulle vilja framhäva här är att blodband inte alltid är starkast. Kanske i vissa fall kan andra alternativ vara bättre. Det finns så mycket psykisk sjukdom, missbruk och våld. Ibland kanske någon annan närstående är ett bättre alternativ. Det är ingenting som man alltid rår för men kanske något som man lär acceptera för att kunna släppa taget.

 

”Det finns inget häpnadsväckande med att vara välutbildad, det finns inget häpnadsväckande med att vara rik. Det är bara när individen har ett gott hjärta som dessa attributer blir värda något. ”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *