Ett andetag i taget..

Nu på kvällen när jag låg och vilade på min mans bröst, vi kollade på Idol på tv, så lyssnade jag på hans andetag plus hans hjärtslag. Jag märkte att han andades mellan fem till sju andetag medans jag andades ett. Hans hjärta slog dessutom som Tors hammare. Jag frågade han om han var stressad men, nej det tyckte han inte. Jag sade att han måste lugna ner sina andetag och andas djupare. Hans kropp kommer att gå sönder annars. Vi måste bli medvetna om hur viktig andningen är. Den styr många funktioner. Jag har själv tränat yoga och meditation i ett par år nu och märker stor skillnad i kroppen i och med hur man andas. Mitt nästa steg är att lära mig qigong. Jag känner att det nog är en träningsform som kommer att passa mig. För hur skönt det än är med yoga och meditation så är det mer rörelser i qigong. Jag som gammal dansare älskar att röra kroppen. Om man dessutom får lära sig om andningen, andligheten och rörelsefriheten så kommer nog jag att sväva till skyarna… (inte bildligt talat:-) ). Minska stressen och fram för med andningskontroll.

 

“Till syvende och sist är varje människas högsta önskan helt enkelt sinnesfrid”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *