Lek med Leo..

Idag har vi haft en mysdag, jag och alla barnen. Vi åkte till Leos lekland och lekte. Eller rättare sagt, barnen lekte och vi vuxna satte och drack kaffe. Ibland måste  de bara få springa av sig och skrika av sig så att det kan bli lugnt hemma. Om man vill undvika att det blir för mycket datatid så är Leos helt klart ett bra alternativ. Även om dagens barn kan vara rätt så trötta när de kommer hem från skolan, idag har de helt andra krav på sig än när jag var liten. Det är en hård press på barnen ända från skolstart. Ingen vila, ingen ro. Sedan att inte tala om den höga ljudnivå som finns, det skulle inte en vuxen klara av. Absolut inte jag.

Hur uppfostrar man barn idag i det samhälle som vi har. De vuxna står inte pall med all den sjukskrivning som råder i dag. Då ska vi tänka på att barnen alltid har längre arbetsdagar än vi. De lämnas innan jobbet och hämtas efter jobbet. Vilket då gör att de är längre dagar för dem än för oss vuxna. Det är en konstig värld. Där på väntar sig politiker att man ska kunna köra med korvstoppning redan i lågstadiet. Man vill lagstadga om att man lär gå gymnasiet. Det i sig är alltså 12 år minst. Ja idag behöver väldigt många barn, man kan inte tro att det är sant men det är det, äta antidepressiva mediciner för att klara av att gå till skolan. Fy och skäms. Vi kan inte bygga ett samhälle på dessa grunder. Vi förgör våra barn. Vi får tillsammans ta krafttag och fundera ut hur vi kan komma ur detta ekorrhjul men ändå passa in i samhället. Där har vi något att fundera på.

“Innerst inne måste vi hysa kärlek till varandra, vi måste klart inse och förstå att vi har en gemensam mänsklig natur.”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *