När hjärnan dundrar fram som ett ånglok…

Det är en konst att kunna sluta att tänka när man vill. Oftast  går hjärnan i en alltid lika hög hastighet. Man ligger sömnlös eller åtminstone har svårt att somna på kvällen när hjärnan inte slutar att snurra.  Suckande vänder och vrider man sig. Stoppar ut fötterna utanför täcket, det är för varmt, drar snabbt in dem igen, för kallt. Går upp en extra gång för att kissa. Jag kan erkänna att jag övat på detta i flera år. Att bara stoppa tankarna. För mig är ett av de mest fungerande alternativet att läsa eller lyssna på en ljudbok. När man får försvinna in i en annan värld så glömmer man för en liten stund vad som snurrar i sin egen värld. Det är även bra att öva på att meditera. Där lär man släppa kontrollen över sina tankar. På nätet finns jätte bra ledande meditationer som kan vara bra att starta med för att man får en röst att koncentrera sig på.

Lever man dessutom med tvångstankar är meditation jätte bra. För när man känner att man inte kan sluta med sitt tvång, byt bana. Meditera . När man mediterar är det även ett utmärkt sätt att lära känna sig själv bättre. Människan har allt för länge levt i huvudet, i all stress, man hinner inte känna efter vad kroppen och hjärtat vill. Stanna upp! Känn efter!

Vem vet du kanske möter en fantastisk människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *