Rättvisa och orättvisa..

Finns det något ord som triggar mig så är det rättvisa. Eller ska vi säga orättvisa. Det är ett ord som jag verkligen kämpar med känslomässigt. Det spelar inte så stor roll vad det är för situation det gäller bara att jag reagerar starkt på orättvisor. Nu med det politiska läget vi lever med i Sverige eller om vi talar om den pandemi som råder i världen så ogillar jag skarpt orättvisor. Jag läste idag om att vår regering vill lägga fram förslag på nya regler i pensionssystemet, bara en sådan grej kan få mig att bli upprörd. Är det rättvist att man ska jobba och slita ett helt liv där de tar procent av lönen samt att arbetsgivaren betalar in pengar så ska man inte kunna leva på det när man blir gammal. Är det rättvist att politikerna själva sätter sig på undantag där reglerna inte gäller dom. Dom som har tagit hand om alla våra skattemiljader, fördelat dem som de har velat och sedan säga till oss att det inte finns pengar för oss att gå i pension. Nej det är fel. Tycker inte alls om det. Det behövs ett helt nytt mera rättvist ekonomiskt system. Ett system där man kan få lika förtjänst av att vara en människa. Där inte endast de få på toppen ska kunna dra nytta av eller ska jag säga utnyttja alla de miljader som du och jag hjälper till att dra in. Nej mer kärlek in i systemet. Mera kärlek till de människor som sliter varje dag. Mera kärlek så att alla vet att de är värda precis allt och lite till.

”Alla våra drömmar kan gå i uppfyllelse, om vi har modet att hålla fast vid dem.” // Walt Disney

16 svar på ”Rättvisa och orättvisa..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *