Väntan..

Hur bra är vi på att vänta? Gör vi någonting annat i livet? Finns det någonting vi egentligen gör mer? I dessa tider har vi verkligen fått smaka på det. Men måste vi verkligen gå och vänta som vi gör eller kan vi faktiskt aktivt göra någonting åt situationen? Vem bestämmer att vi måste vänta? Jag kan göra vad jag vill. Jag kan påverka själv min verklighet. Ju mer vi vaknar upp ur våran dvala och ser saker som det är, desto mer kritiska blir vi över väntan. Vi väntar på stora som små saker. Allt från kön på affären till lottovinsten. Vi väntar på löneökning eller att lönen över huvud taget. Vi väntar på att vår arbetsdag ska ta slut. Vi väntar på lunchen så vi får äta. Vi väntar på att barnen ska klä på sig. Ni förstår själva. Hur många minuter om dagen väntar vi? Kan vi släppa det ens när vi sover? Hur ska man då göra för att göra väntan till någonting som gynnar mig och hela kollektivet? Kan man göra väntan till någonting som är positivt? Det är klart att man kan.

  • Göra sina arbetsuppgifter med glädje.
  • Tala med människor som kanske är ensamma när man står i en kö.
  • Tänk inte hela tiden om och när utan försök att leva i nuet.
  • Man kan lära sig att känna tacksamhet för det man har. Tacksam för den maten man har i kylskåpet. Tacksam för de pengar som man har på kontot. Tacksam för det hem som man bor i. Tacksam för sin familj och sina vänner.
  • Lära sig nya saker.
  • Gå med i en förening. Och så vidare.

”Den som är född att lyda, lyder till och med på tronen.”// Luc de Clapiers de Vauvenargues

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *