Djurens betydelse för själen

Jag blir så full i skratt. Varje gång som jag sätter mig vid datorn för att skriva denna blogg så kommer min katt och lägger sig mitt i. Hon kråmar och jamar och vill alltid att jag ska klappa henne. Precis som om hon har gjort denna stund till hennes mysstund. Men vad gör man. Hon är så go. Man klappar henne naturligtvis och talar mjukt med henne. Inom sig skrattar jag, det är inte undra på att hon har gjort denna stund till hennes. Är man en djurmänniska så ger dessa stunder en balsam för själen. Djur kan visa sådan samhörighet och uppskattning för sin ägare om de kan bli behandlade okej. Jag är övertygad på mitt andliga vis att ´djuren är här för att lära oss en hel del. Hur man än tänker så tillhör vi alla moder jord och vår skapare. Det är bara ett faktum. Själv är jag vegetarian av val, för jag klarar inte av att äta någon typ av kött. Nej, det är ingenting för mig. Inte bara för att jag är djurvän, utan jag har en tro om att det har med min andliga utveckling att göra.  Att leva som vegetarian gör att man lättare kommer i kontakt med sina andliga guider som har i uppgift att lära mig det jag behöver. 

I min framtid skulle jag vilja komma närmare vår moder. Om man kan odla för privat bruk vissa grönsaker och frukter och bruka jorden så kommer man automatiskt i kontakt med vår moder. Men vi har mycket att lära än. Människorna. Vi är så inrutade i vår uppfostran. Vi vakna till alarmet på morgonen, går upp och stressar i väg med barnen för att hinna i tid till jobbet. Man jobbar åtta timmar på ett arbete för en lön som knappt räcker. Någon annan tjänar mer pengar på det jobbet som jag gör för att jag har lärt mig att vara tacksam. Tacksam för att kunna betala mina räkningar. Tacksam för att kunna ge mina barn mat. Tacksam för att ha tak över huvudet och rinnande vatten. Tacksam för att ha ett arbete. Nu har vi ett missbruk av vår jord. Man ska odla i små odlingar som man skiftar från år till år. Jag har läst någonstans att man ska gå i cykler om sju. Alltså har man sju olika grönsaker som man odlar ska man varje år flytta odlingen ett steg. Om jag odlade morötter i första odlingen kanske det blir gurkan nästa gång. Tills man har gått runt ett varv. Samma med bär och örter. I allt för många århundraden har vi glömt bort den urgamla kunskapen som vår moder bär. Vi har lärt oss att vara tacksamma för att lönen räcker till att gå till supermarket och handla våra varor. ”Så har det alltid varit.” Tänk på de barnen som aldrig får äta sig mätta.” Vi har fått lära oss tacksamhet. Men vad är den värd?

”Den handlar inte rätt som handlar obetänksamt. Men den som betänker både fördel och nackdel, han är vis.”

Buddha

17 svar på ”Djurens betydelse för själen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *