Julafton avklarad..

Vid det här laget är det ingen hemlighet att jul inte är en favorithögtid för mig. För var år som går försvinner känslan mer och mer. Kan det finnas en andlig anledning till det? Jag tänker så här…. med våran överdriva konsumtion vid jul och andra högtider inte ligger i våg med ad som vi bör tänka på i nutid med miljöförstöringar, överkonsumtion, hysteri, tävlingar, krav, utmattning, besvikelse med mera. Varför håller vi på? Barnen mobbar varandra i skolan för de som har föräldrar som inte har haft råd att köpa det som andra barn fått. Man jämför sig med andra och blir retade för sina kläder, skolväska eller någonting annat som de kommer på.

Även om jag är sjukskriven, barnen är lediga från skolan och vi försöker för varje år att minska kraven så är jag extremt trött efter jul. Barnen är trötta och vi har tappat lusten att göra någonting utan vi stannar hemma och inomhus. Turen är att jag har hundarna så jag får några andetag med frisk luft då jag är tvungen att rasta dem. Ha det bra och vila er mycket, snart börjar vardagen igen.

“Till syvende och sist är varje människas högsta önskan helt enkelt sinnesfrid.”

Dalai Lama

16 svar på ”Julafton avklarad..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *