Hypotalamus..

Jag kom över en intressant läsning i dag. Den handlade om störningar i hypotalamus i hjärnan och vad det hade för koppling till bland annat fibromyalgi. Hypotalamus styr många viktiga funktioner i kroppen. Som till exempel de endokrina organen. Det vill säga de organ som styr/producerar hormonerna i kroppen. Symtomen som kommer där av liknar väldigt mycket det som man upplever i sin fibromyalgi. Det fanns även det som kunde liknas med IBS, migrän, utbrändhet, mm. Man kan också säga att alla dessa sjukdomar går in i varandra. Så varför inte ha ett grundfel som skapar alla dessa symtom. Störningar i HPA-axeln. Forskarna har inte helt klart för sig villkoren för dess dysregulering eller behandlingsformer. Men när de har löst den gåtan kan man med säkerhet ge miljoner människor sin livskvalitet tillbaka. Heja forskningen.

 

”De flesta människor däribland jag själv, får anstränga sig för att nå en punkt där det blir enkelt att likställa de egna intressena med andras. Men vi får inte låta detta hindra oss från att försöka. För samtidigt som det tveklöst kommer att uppenbara sig hinder på vägen mot att utveckla ett gott hjärta är det trösterikt att veta att man på den vägen skapar förutsättningar för den egna lyckan.”

Dalai Lama

7 svar på ”Hypotalamus..”

  1. I am just writing to let you be aware of what a notable discovery my child went through reading your blog. She realized plenty of issues, including what it is like to have an awesome giving style to have other people completely master chosen very confusing things. You actually did more than our own expected results. Thanks for delivering such precious, dependable, educational and fun thoughts on that topic to Ethel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *