Hur mycket kan ord hela..

När man säger jag älskar dig så startar en viss reaktion i kroppen. Man blir glad. Man vill gärna ge några fina ord tillbaka. Man får må-bra hormoner i kroppen. Om man däremot säger något elakt som…. du är en nolla, ett ingenting. Det skapar andra reaktioner i kroppen. Man blir ledsen. Hör man det tillräckligt många gånger så börjar man att tro på det. Ord är makt. Använd dem väl. Alla har ett val. Både i hur man uttrycker sig och även hur man mottar faktiskt. Ord kan skapa olika reaktioner olika dagar. Men man kan alltid välja att göra sitt bästa för mottagaren. För därav skapar du även det bästa för dig själv. Jag har provat en gång att göra en lista över positiva och negativa ord. Beroende på vad de hade för klang och vad de skapar för reaktioner. Det var ett ganska nyttigt test för att verkligen se själv att ord skapar. Hos mig och hos dem som mottar. Jag kan vara en ordpolis ibland. Det betyder att jag är känslig för hur meningar byggs och hur ord uttrycks. Om jag säger… en vacker röd ros eller om jag säger… våldtäkter blir allt vanligare… visst skapar det olika reaktioner för er som läser. Jag ville bara säga det.. som dagens tanke.

”När solen lyser, kan jag göra vad som helst. Inget berg är för högt, inget hinder är omöjligt att komma över.” /Wilma Rudolph F.1940

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *