Livet efter 40.

Usch vad medveten jag börjar bli om kroppens förfall. Ja jag vet, det är naturligt. Det är inte så att jag skäms eller att jag får panik på något sätt men jag måste börja att ta bättre hand om min kropp. Den mår och ser ut som skit. Mitt hår är torrt, glanslöst. Min hud börjar hänga. Övervikten gör sig påmind. Rynkor även. Usch, precis som jag sa. Man hör, åldras med värdighet. Det tänker jag göra men det är inget fel i att försöka att börja ta hand om sin kropp bättre. Sex graviditeter, fyra barn. Det sätter sina spår. Två gånger utmattning. Fibromyalgi. Det sätter sina spår. Jag är inte hysterisk för att jag börjar tänka att jag måste ta vara på min kropp. Den ska förhoppningsvis fungera i femtio år till. Femtio år, som ett vrak. Nej tack. Så, börja se framåt. Börja träna. Visst. Självklart. Jag hittade att man kunde utbilda sig till medicinsk qigong. Gud vad häftigt. Det vill jag. När jag blir frisk. Jag vill även läsa kinesisk medicin. Det finns väldigt mycket i den österländska kulturen som vi i väst bör ta efter. Matvanor till exempel. Jag läste även att i gamla Kina fick läkarna bara lön så länge de kunde hålla sina patienter friska. Hahaha vilket skämt för västerländska, läkemedelsstyrda vi. Men det intresserar mig. 5000 år gammal kunskap. Så egentligen är livet rätt häftigt. Jag har inte tid att lägga mig ner och vara sjuk, ge upp nu. Mycket att utforska, mycket att dela med mig av till andra. Nu ska vi resa oss. Nu ska moder jord få hjälp. Nu kommer vi……

“Man kan utveckla ett korrekt förhållningssätt gentemot sina medmänniskor med hjälp av godhet, kärlek och respekt och genom att inse att alla människor hör ihop. Detta är viktigt eftersom våra medmänniskor gynnas av detta förhållningssätt lika mycket som av det vi gör.”

Dalai Lama

39 svar på ”Livet efter 40.”

 1. A fascinating discussion deserves comment. I assume that you must write a lot more on this subject, it may not be a frowned on topic but normally people are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers Cybil Egbert Petulah

  1. Tack så jätte mycket. Jag läser mycket, intresserar mig för människor och är bra på att lyssna. Man lär sig mycket av varandra. All kärlek.
   //Jenny

 2. Very good site you have here but I was wanting to know if you knew
  of any user discussion forums that cover the same topics talked about in this article?
  I’d really like to be a part of online community where I can get
  advice from other experienced people that share the same
  interest. If you have any suggestions, please let me know.
  Cheers!derma prime plus reviews

  1. Hi.
   Jag vet inget sådant forum. Men däremot känner jag att det kanske är dax att starta ett sådant forum. Jag ska undersöka saken och återkomma. Tack för att du kommer in och läser i min blogg.
   //J

 3. Hello there! This article couldn’t be written much better!
  Looking through this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I’ll forward this post to him.
  Pretty sure he will have a very good read. Thank you for sharing!

 4. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this sort of house
  . Exploring in Yahoo I finally
  stumbled upon this web site. Studying this info
  So i
  am happy to exhibit that I have a very good uncanny feeling I found
  out just what I needed.
  I most indubitably will make sure to don’t put out of your mind this site and provides it
  a glance regularly.

 5. I was very happy to discover this website. I need to to thank you for your time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every part of it and i also have you bookmarked to see new information in your web site.

 6. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *