Starka kvinnliga karaktärer

Tiden är inne för att alla starka kvinnor ska kliva fram. Det har fattas väsentlig kvinnlig energi i århundraden. I århundraden har den manliga energin dominerat. Det har resulterat i krig, våld, dominans, våldtäkter, miljöförstöring och grupperingar. Den kvinnliga energin representerar mera den moderliga energin. Kärlek, empati, sammanhållning och servicekänsla. Genom att få in mer av den kvinnliga energin i vårt samhälle så kommer klimatet att bli mildare. Det kommer inte vara lika tävlingsinriktat och inte heller pyramidbildningar. Det kommer att komma en tid av jordnära energier där ödmjukhet och kärlek kommer vara mera dominerande än makt och pengar. Om vi alla tar ett kliv bakåt, tillbringa kanske 15 minuter mer behövs inte för att rannsaka verkligheten. Vi står in för ett enormt miljöhot. Vi skövlar regnskogar och slaktar dess invånare, för vad, pengar. Vi utrotar djurarter. Vi förgiftar våra hav. Allting för att kunna briljera och skryta för grannar och vänner.  Det är dax nu att  stanna upp. Lyssna till våra urinvånare i väst och vår munkar i öst. De har de mest betydande budskap på mycket länge. Ska vi kunna rädda vår moder måste vi se till tusenåriga traditioner där de hedrar vår moder jord på samma sätt som vi hedrar fader, vår skapare. Inför universum är vi alla lika. Män som kvinnor. Vi lär sluta med all förtryck och våld. Ta för vana att i tanken varje dag hedra våra mödrar, systrar och moder jord. Allt för att fånga in mer av den kvinnliga energin. Vi ligger inför ett energiskifte så det kommer att ske förr eller senare. Varför inte hjälpa våra mödrar, systrar, kvinnor och jorden. 

”Det tydligaste exempel på att skadliga sinnesrörelser inte gagnar på något vis finner vi om vi studerar ilskan. När man blir arg  upphör n helt att vara medkännande, kärleksfull, generös, förlåtande, tolerant och tålmodig. Man berövar med andra ord sig själv just de saker som lyckan består av.”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *