Hitta sig själv, hitta lyckan.

I min situation har jag många gånger tänkt på varför man söker lyckan i yttre faktorer. Jag har själv gjort det i nästan hela mitt liv. Ända till mitt 40 och efter det har jag lagt vikten mer i att söka inåt. Vad upptäckte jag då? Jo att den verkliga lyckan bor inom oss alla. Ju mer lugn jag kunde hitta, desto säkrare på min egen livsuppgift jag blev desto lugnare och mer lycklig blev jag. Stressen har minskat markant. Jag trivs som mest när jag får leva inom mig själv. Söka svar långt inne i hemligheten som jag bara har tillgång till. Där finner man en oas, om man har lugn och vilja nog att vänta ut den. Det kan ta tid. Jag brukar sitta och vänta ut de bilder som kommer upp inom mig när jag blundar. Små olika smultronställen där jag bara känner frid och eufori. Det är viktigt att man väljer tider där man vet att man får vara ostörd ett tag. Man måste kunna stänga ute allt buller, allt som kan komma att avbryta en. Det är en känslig process. Blir man störd har man tappat tråden och det kan vara svårt att finna den igen. Jag kan till och med känna mig lite dålig rent fysiskt genom att för snabbt ryckas upp ur mitt djupa tillstånd. Så rådet jag skulle vilja ge till alla är att ta sig den tiden, investera i er själva och sök er inre lycka och gör livet lite roligare att leva. 

”Andras fel är lätta att se, de egna svåra. Andras fel siktar man som agnar, men de egna döljer man som en falskspelare döljer sin otur.”

Buddha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *