Tankar från en konstnärssjäl

Idag har jag kommit fram med en ny sak som jag skulle vilja testa. Skapa bonsaiträd. Jag satte och kollade på Youtube hur man skulle göra och det såg riktigt roligt ut. Om man köper en liten planta från någon plantage, köper lite verktyg som man behöver och sedan börjar att forma sitt träd. Jag såg på ett klipp ett bonsaiträd som var 1000 år, 1000 år, helt fantastiskt. Om man har gjort ett träd som man vårdat så väl och som sedan är nedärvd i generationer och ändå lika välskött och vackert. Vilket konstverk. Sådant skapar lugn i en konstnärssjäl, jag måste bara pröva. När man är som mig vill det sig gärna att alla känslor liksom kan ligga utanpå kroppen så ser man något konstnärligt, vad som helst, kan vara en tavla, en vacker sång, en drejad kruka eller en vackert skriven bok. Det spelar ingen roll. Det berör en i själen. Jag älskar det. Som idag, idag har det handlat om bonsaiträd. Så nu är min nästa utmaning att skaffa mig lite prylar så att jag kan börja göra mitt första bonsaiträd. Spännande och se om man får det att överleva. Är det  någon som vill hänga på????

 

”Du får inte tappa tron på mänskligheten. Mänskligheten är ett hav; om några droppar är smutsiga blir inte hela havet smutsigt.”

Mahatma Gandhi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *