Igen en dag av utmattning..

Den femte dagen i veckan, fem dagar av tidiga morgnar då barnen går i skolan. Man får tvinga sig upp efter det man man iallafall sovit över för man inte vaknar av klockan. Man vaknar i chock, men har klockan inte ringt? :-o. När man sedan tittar på telefonen och det står missat alarm. Ja ha igen, jag vaknar alltså inte. Rusa upp, jaga upp flickorna, bussen går. Frukost hinns knappt med, bussen går. På med kläder, spring, bussen går. Okej, efter jag varit vaken i cirka 30 minuter går jag tillbaka till sängen och lägger mig. Somnar om, sover i tre till fyra timmar till. Det är ingen livskvalitet. Nej, nu har jag börjat lyssna på en ny bok, en självhjälpsbok. En zenmunk som har skrivit bra råd till folket utifrån buddhas tro. Väldigt bra rekommendera den. Den heter ”Allt du kan se när du saktar ner” skriven av Haemin Sumin.

Den handlar som sagt om författarens erfarenhet av vilka frågor som är de som folk frågar mest. Han har haft en sida på sociala medier där han har chattat med folk som vill ställa frågor.  Där av har han sammansatt en bok om de frågor som han får mest. Han har en väldigt målande och beskrivande text om vad hans tro säger om bland annat stress, kärlek och viljan att hjälpa andra utan att vänta sig någonting tillbaka. Om att människan mår bättre själv av att hjälpa andra först, ju mer man osjälviskt kan hjälpa andra ju mer lycka känner du inombords. Att tiden löser faktiskt en del problem bara genom att vänta.

“Att ha ett välvilligt sinnelag, att vissa godhet, att ha kärlek – detta är de viktigaste sakerna.”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *