Meditation..

Meditation har varit ordet och göromålet för dagen. Jag övar hjärnan på koncentration. Koncentrationen är så viktig för att få hjärnan att fokusera på det som jag vill. Jag vill kunna hålla på med mina projekt men det är svårt när hjärnan nästan brinner. Under en meditation i dag skulle jag föreställa mig en punkt mitt i hjärnan där jag satt sedan skulle jag se mig omkring hur det såg ut. Det jag såg var blixtrar, bilder som passerade i en rasande fart, runt, runt där jag satt. Färger och former i en rasande hastighet. Jag försöker att greppa vad det är jag ser men de passerar alldeles för fort. Man känner tydligt att hela kroppen reagerar tillsammans med hjärnan. Hjärtslagen ökar, jag hör dem i öronen. Jag försökte få hela förloppet att sakta ner men det var mer eller mindre hopplöst. Helt plötsligt stod det klart varför jag är utmattad. Dessutom har man en liten 6-åring som håller på att tjata hål i huvudet på mig. Det krävs mycket koncentration för att kunna friskna till ur utmattning. Jag behöver då träna betydligt mer på det.

 

”Lycka uppstår ur orsakssammanhang som skapas av inre styrka. Om vi verkligen vill bli lyckliga finns det ingen annan väg att gå än den inre styrkans väg: det är en metoden med vilken lycka uppnås. Dessutom, vilket bör tilläggas, är själva grunden för den inre styrkan , dess fundament, en etisk självdisciplin.”

Dalai Lama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *