Kärlek..

Det viktigaste att lära sig i kärleken är kärleken till sig själv. Det är grunden till sin lycka. Man kan inte hitta lyckan eller tryggheten utanför sitt eget hjärta. Allting börjar med en själv. När man har funnit sig själv och den glädje i att älska och respektera sig själv, då är man redo för att ge även till andra. Alla människor är födda i kärlek, därför är vi också värda kärlek. Spelar utseende roll? Spelar karriären roll?  Spelar rikedom roll? Spelar status roll? Egentligen inte. Det som är viktigt är att känna och kunna ge kärlek. Kärlek kan vara susen i träden. Kärlek kan vara skalbaggen som kryper över den gröna mossan på stenen. Eller att solen går upp på morgonen. Kärlek kan vara godmorgon kramen från sina barn. Eller glädjen i djurens ögon när man kommer upp. Kärlek är att stanna upp i vardagen och suga in och kunna se och njuta av det lilla. Allting behöver inte kosta pengar. Allting måste inte ge status. Allting behöver inte innebära den stress som vi lever i idag för att upprätthålla vårt yttre. Kärleken finns i oss. Se den.

 

”Eftersom varje handling vi utför har en dimension, en potentiell möjlighet att påverka andras lycka, är etik nödvändig för att försäkra oss om att vi inte skadar andra.”

Dalai Lama

 

 

17 svar på ”Kärlek..”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *