Vänskapens betydelse…

Vilken betydelse har vänskap för dig? Har människan i dagens ekorrhjul tid att ha vänner. Är sin partner i äktenskapet den enda vännen som man har tid med? Eller har man ens tid med det? Tar familjelivet så mycket tid idag så man inte har tid med att vårda sina vänner? Det är viktigt att vårda och älska sin nästa som sig själv. Med det vill jag säga att världen skulle vara en vackrare plats om alla behandlade andra som man själv väntar sig att bli behandlad. Att man kan behandla grannar, arbetskamrater, dina barns vänner mm lika som du vill bli behandlad eller hur du förväntar dig att dina barn ska bli behandlad. Även naturen och alla djuren. Alla har så mycket att vinna på det.

 

”Du kan lära dig att tala genom att tala, att studera genom att studera, att springa genom att springa, att arbeta genom att arbeta; på samma sätt kan du lära dig att älska genom att älska.”

Frans av Sales

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *