En dag i taget..

När natten kommer och tankar och vardagens stress börjar att avta finns det mer plats för djupare funderingar. Hur ska man få den respekt för moder jord som vi behöver för att ha en jord att lämna över till våra barn? Hur lär man någon att visa kärlek, ödmjukhet och respekt för alla djur? Hur gör man för att alla ska ta större ansvar för vår gemensamma miljö? Vad är viktigaste i live? Makt? Pengar? Avund? Är det rätt att en promille av jordens befolkning kan sitta på de största resurserna? När ska man lära sig att dela rättvist? Hur lär vi våra barn att inte bruka våld? Ska vi jobba ihjäl oss? För vem då? Håller vårat politiska system på att falla? Är det dags för ett nytt styre? Inte ett nytt parti utan ett högre styre. Det finns många frågor som vi människor verkligen måste börja att tänka på nu. Det är bråttom. Vår planet mår dåligt. Vi mår dåligt. Det är krig, svält, våld, våldtäkter…… Nej det är nu dags att tänka om. Fram med ett mer andligt tänk. Var rädd om naturen. Var rädd om djuren. Var rädd om våra barn som ska representera den mänskliga befolkningen efter oss. Tillsammans är vi starka.

 

”Ta dig tid att drömma- det betyder att sikta emot stjärnorna.Ta dig tid att älska och att bli älskad – det är ett gudomligt privilegium. Ta dig tid att se dig omkring- dagen är alltid för kort för att du ska stänga dig inne. Ta dig tid att skratta- det är musik för själen.”

En gammal engelsk bön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *