Dimman ligger tät

I morse  när jag stod vid busshållplatsen och väntade med barnen för att de skulle till skolan låg dimman tät ner över hästhagen. Hösten är här. Jag drar jackan tätare omkring mig. Med vädret kommer också smärtor och trötthet. Stegen blir tunga och lusten tryter. Känner ni igen er? Men hoppet finns alltid där, glädjen finns alltid där. Varför? Hemligheten är att leva i nuet. Se det vackra i varje minut av dagen. Glöm att leva i framtiden eller i det förflutna utan låt er fyllas med gröna trädkronor, frustande hästar, barns skratt, vindens smekande hand, lukten av den fukt som ligger i luften…..

Att leva i framtiden i tanken skapar ångest, att leva i det förflutna skapar smärta. Stress skapar man genom att alltid i tanken ligga ett steg före vad kan angå ekonomi, karriär, finnas för familj, finnas för vänner, vi måste komma ihåg att människan är inte rustad för att hålla upp eller hålla igång allting. Vänner var snälla mot er själva. Ni är värdefulla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *