Orions bälte

Orions bälte har betydelse. Där finns den starkast lysande stjärnan på himlen. Några kvällar i rad när jag har varit ut och rastat hundarna så har jag fastnat i att stå och kolla upp emot de tusentals glittrande stjärnor på himlen men det är just Orions bälte som mina ögon dras till. Jag vet att det har betydelse men för vad, för min utveckling? Det ska bli intressant att ta reda på varför just mitt hjärta drar sig emot Orions bälte. När man står där och studerar så ser man emellanåt ett litet svagt ljus som glimmar till alldeles intill. Även om man inte hela tiden ser den lilla extra glimmade ljuspricken som säkert är en stjärna så vet jag att den finns där.

För mig är det lika med tro. Det behöver inte betyda i religiös mening utan i livet i allmänhet. Även om jag inte ser så kan man känna. Även om jag inte kan bevisa så kan jag tro, lita på min instinkt. Om man lyssnar till sitt hjärta kan man ibland höra när det talar med en. Som en egen förskriven berättelse. En karta över ditt liv. Jag lever i den övertygelse om att alla är här för att göra något gott så varför har vi tappat fotfästet så enormt?  En sjukdom som finns men som man inte vet om. En mening med någonting men som du ännu inte hittat. En dold gåva som bara ger en glädje, ge inte upp fortsätt att leta. Det finns en hemlighet. Håll inte andan, kom i håg att andas. Människor idag håller andan, lever inte i nuet. Alltid en fot i framtiden och nya mål. Nuet då? Glöm inte det vackra i nuet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *