Hej mitt vinterland (igen)

I morse när jag vaknade hade det kommit kanske kring en och en halv decimeter snö. Jag som inte alls är förtjust i vintern tycker ändå det är vackert. Men jag, jag går i ide när det är så här. Jag fryser, spänner mig och fibromyalgin kommer som ett brev på posten. Jag kan inte röra nacken nu på kvällen. Min partner har fått lov att smörja in hela högra sidan av ryggen med liniment får smärtan. Man blir så trött i ryggen när det gör så här ont så jag har fått legat och vilat ryggen hela eftermiddagen och nu på kvällssidan. Höger knä smärtar. Det är inte ett klagoinlägg utan mer en verklighetscheck. Vi som lever med kroniska sjukdomar har det så här. Ont, värk, trötthet, och så vidare som är handikappande. Det här är ju absolut min sämsta årstid i den bemärkelsen. Nu är tiden att längta till solen och värmen.

”Det tydligaste exemplet på att skadliga sinnesrörelser inte gagnar oss på något vis finner vi om vi studerar ilskan. När man blir arg upphör man helt att vara medkännande, kärleksfull, generös, förlåtande, tolerant och tålmodig. Man berövar med andra ord sig själv just de saker som lyckan består av.

Negativa tankar och känslor är det som får oss att agera oetiskt.”

Dalai Lama

2 svar på ”Hej mitt vinterland (igen)”

  1. I’ve been browsing on-line more than 3 hours nowadays, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It is lovely worth sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made excellent content as you did, the net will likely be much more useful than ever before. ”It’s all right to have butterflies in your stomach. Just get them to fly in formation.” by Dr. Rob Gilbert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *