Greenschool.

Jag läste en artikel om en utbildningsform på Bali. De hade en skola mitt i djungeln byggd i bambu och med öppna väggar för att komma nära naturen. Jag tyckte att den utbildningsformen fångade mitt intresse helt. Hela det holistiska, gröna tänket där vi måste ta gemensamma krafttag för att rädda vår planet. Någonstans läste jag med att vi förbrukar cirka fyra planeter per år, det är helt fruktansvärt. Lika att jag läste att 60% av alla kläder som tillverkas kastas inom en månad efter de lämnat fabrik. Kan det ens vara möjligt? Jag som just har städat min garderob och gjort mig av med kläder som är tio till tjugo år gamla. Kläder som är så använda och tvättade att de är genomskinliga när man håller upp de mot ljuset. Det kanske inte är det alla bör sträva efter men att vi måste börja tänka på att konsumera mindre. Alla stackars människor som sitter sexton till arton timmar om dygnet och syr, i mörka mögliga utrymmen till minimal lön som de inte ens kan försörja sig på. Det finns 40 miljoner slavarbetare inom industrierna utomlands för att vi ska kunna konsumera billigt. Är det riktigt? Absolut inte. Samtidigt som 0,1 % av människan sitter på cirka 90% av förmögenheten. Det läste jag en artikel av Bill Gates. Är det rätt? Nej. Hur gör vi för att komma till rätta med detta problem. Jag hade en tanke på att just green school var ett super bra projekt. Där kan man skräddarsy ett program där man har just ett grönt holistiskt synsätt som gynnar allt levande. Jag ska verkligen fundera lite djupare på den iden. Jag är inte lärarutbildad men man kan nog hitta ett koncept med rätt människor.

”Varje sekund kan vara en ny början. Det är ett val. Det är ditt val”

Clearwater

15 svar på ”Greenschool.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *